جستجو
جستجو

برگزاری کارگاه عمومی و تخصصی تفسیر نقاشی کودکان توسط خانم دکتر عاطفه فتاحی در بیمارستان پارسیان

ویژه عموم، پرسنل و روانشناسان
تاریخ و محل برگزاری: جمعه ۳ آذر ۱۴۰۲ – بیمارستان فوق تخصصی پارسیان
کارگاه تفسیر نقاشی کودکان

نقاشی ها به منظور بیان احساسات کودکان انجام می‌‎شوند زیرا آن ها قادر به بیان احساسات مختلف خود از طریق صحبت کردن نیستند. آنها ترس‌ها، شادی‌ها، رویاها، امیدها و کابوس‌های خود را با نقاشی کشیدن بیان می‌‎کنند و همچنین دیدگاه خود نسبت به جهان پیرامون شان را به این طریق به شما نشان می‌دهند.

نقاشی یک راه برقراری ارتباط است و آثار هنری کودکان نمایانگر شخصیت آن ها است، به طوری که با بررسی آنها خواهید توانست اطلاعات دقیقی در مورد کودک خردسال خود به دست آورید.
همه والدین خاستار یافتن معانی مختلفی از نقاشی های فرزند خود هستند و گاهی اوقات نقاشی ها، فقط نقاشی هستند، بدون هیچ گونه معنی خاصی اما گاهی اوقات نقاشی کودکان دارای معانی مختلف و عمیق تری درباره شخصیت کودکان است.
بنابراین لازم نیست که نقاشی کودک خود را بیش از حد بررسی کنید تا معنی خاصی از آن دریافت کنید، تنها کافیست که به کودک خود فرصت دهید تا منظور خود را از نقاشی که کشیده بیان کند. پرسیدن سوالاتی نظیر اینکه آدم های درون نقاشی در حال انجام چه کاری هستند، می‎ تواند به شما در کشف اطلاعات لازم از نقاشی فرزند خود کمک فراوانی کند.

مراحل ترسیم

تفسیر نقاشی کودکان
تفسیر نقاشی کودکان

نقاشی کردن کودکان دارای سه مرحله است: خط خطی کردن، نقاشی ساده و طراحی کردن
۱. خط خطی کردن (۲-۴ سال)
در این مرحله هیچ واقع گرایی در تصاویر وجود ندارد. شاید به نظر برسد که چیز خاصی در تصویر وجود ندارد اما گاهی اوقات کودکان در نقاشی های خود “واقع گرایی مستحکم” ایجاد می ‎کنند و این بدان معناست که ممکن است کودک با خط خطی های خود تصویری شبیه ماشین و یا خانه کشیده باشد.
۲. نقاشی ساده (۴ تا ۷ سال)
در این مرحله کودکان سعی می‌کنند تصاویری که با چشم خود مشاهده می ‎کنند را بر روی کاغذ پیاده کنند. آنها ممکن است ساده ترین چیزها مانند چهره، اتوموبیل، کامیون، درخت و خانه را ترسیم کنند و معمولا هیچ جزئیات واقعی از این نقاشی ها در دست نیست و در پایان مرحله، آنها شروع به اضافه کردن موارد خاصی به نقاشی های خود می‌‎کنند، مانند گل‌هایی در جلوی منزل و یا لباس‌هایی آویزان شده بر روی طناب و غیره .
۳. طراحی کردن ( بالای ۷ سال)
در این مرحله شواهدی از طرح های پیشرفته وجود خواهد داشت. به عنوان مثال نقاشی یک اقیانوس که ممکن است شامل آبشار ها، ستاره های دریایی، توپ ساحلی، افرادی که لباس غواصی به تن دارند و غیره باشد. نقاشی چهره های انسان دارای جزئیات بیشتری خواهد بود و عمق و واقع‌گرایی بیشتری در نقاشی کودک وجود خواهد داشت……‌.

ادامه‌ی این مباحث در کارگاه تفسیر نقاشی کودکان که در روز جمعه ۳ آذر ۱۴۰۲ توسط دکتر عاطفه فتاحی برگزار خواهد شد بیان می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار